dimecres, 7 de març del 2012

Les drogues més comunes

Cocaïna: La cocaïna és un estimulant del sistema nerviós central. Obstaculitza el procés de reabsorció als circuits neuronals dopaminèrgics -dopamina-, per això les vies nervioses d'aquest circuit neuronal es troben continuament excitades.

Crack:  és un derivat de la cocaïna que s'obté dissolent aquesta en amoníac, bicarbonat sòdic o dietilèter.
Els seus efectes són immediats: eufòria, hiperactivitat i augment de la temperatura corporal. Posteriorment el consumidor pot patir atacs de pànic, formigueig, disminució de la libido i pèrdua de la gana.
Diazepam:  El diazepam no té cap efecte reductor a la sensació de por de l'ansietat, ni a la de tristesa o desagrat.
Té efectes anti-ansietat, ansiolític, relaxant muscular, sedant i anticonvulsiu. S'utilitza com a fàrmac que requereix recepta mèdica.

 LSD:  és un compost cristal·lí, relacionat estretament amb els alcaloides del sègol banyut, a partir dels quals pot preparar-se semisintèticament. És una de les substàncies psicotròpiques més potents que es coneix,  i indueix estats alterats de consciència, comparats de vegades amb els de la esquizofrènia o l'experiència mística.


 Tabac: és una droga recreativa legal produïda, amb diverses espècies del gènere Nicotiana.
 Hi ha proves que apunten que és fortament addictiva. El tabac es pot consumir de diverses formes: en cigarreta, pipa, habà, aspirat, mastegat, etc.
 Bolets al·lucinògens: proporciona un viatge molt intens que pot treure a la llum problemes interns i el seu efecte pot prolongar-se fins a 6 hores. Els efectes d'aquests bolets al·lucinògens es perceben en onades; el viatge té períodes durs i tranquils. Són una substància al·lucinògena molt potent.
 Nexium: és un enantiòmer de l'omeprazol que s'utilitza com a fàrmac inhibidor de la bomba de protons i que pot ser usat com a droga d'abús.






MDMA:  també coneguda com a èxtasi, és una droga psicoactiva d'origen sintètic.  La seva via d'administració és oral.
Actualment és una droga molt relacionada amb el món de la música electrònica, especialment a les discoteques d'arreu. Facilita les relacions, és a dir actua com a entògen.
Els primers efectes es produeixen aproximadament 30 minuts després de pendren, i alguns dels efectes són:
Tensió mandibular, boca seca, sudoració, insomni, baix estat d'ànim...etc


Planta de Cànnabis: anomenada també marihuana, és una espècie herbàcia que pertany a la família de les cannabàcies.
Els aspectes físics que té són: sequedat de boca, augment de la gana, relaxació muscular, dilatació del bronquis, injecció conjuntival (ulls vermells), somnolència i analgèsia moderada, marejos, baixada de pressió arterial, falta de coordinació, taquicàrdia...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada